HTML

Hungarisztán

Etika, morál és ezek hiánya. Média, közélet, politika, és ezek csődje. Egybites userek, debilek, trollok, droidok, kézivezéreltek és egyéb állatfajok. Magyarország, én így szeretlek!

Friss topikok

Kis magyar finnellenes szájkarate – avagy amikor a magyar összefogás inkább szomorúvá tesz...

hungarisztan 2010.03.06. 14:35

A svédországi Mercedes-beszerző expedíció (aka Csikós-saga) tragikus fordulatot vett – ám közel sem abban az értelemben, amire a kalandokat figyelemmel kísérő olvasóközönség elsőre gondolna. A közel fél évszázados, eladdig törésmentes Merga finn kamionos általi lezúzása ugyanis szörnyű hír minden technikabuzi számára, nyilván még ennél is lesújtóbb esemény a múzeális értékű autót alig pár órája tulajdonló, kiváló autós újságíró és expedíciós csapata számára, ám mindez nem tragédia. A tragédia leginkább az, ahogyan a kétségkívül nagyon rossz hírre az olvasók egy jelentős része reagált és reagál.

A cím alapján a poszt szólhatna akár bizonyos politikai(nak vélt) csoportosulások hagymázas „magyarkodásairól” is, de döglött oroszlánba minek rugdosson az ember. Akinek az élete olyannyira szűkölködik mindennemű kvalitásban és értékben, hogy identitását leginkább és elsősorban csak egy olyan identitásképző elem alapján képes meghatározni, amiről tulajdonképpen semmit sem tehet, hiszen határon belüli vagy éppenséggel kívüli születése determinálta (ekképpen tehát az erre irányuló büszkeség is elég értelmezhetetlen számomra, de ez most lényegtelen, amiként abba se menjünk bele, mi légyen a határon kívüli születésű, ám magukat magyarnak vallók népes táborával – talán lesz erről egyszer egy önálló bejegyzés), nos, az ilyen egyedekkel amúgy sem lehet mit kezdeni, sosem fogják megérteni, hogy ember és ember között nem az alapján teszünk különbséget, hogy milyen színű a zászló, ami alatt honfitársai vagy ők maguk versenyeznek a nemzetközi sportversenyeken. Ők ugyanígy azt sem fogják megérteni, hogy egyazon zászló alatt is élnek ilyen meg olyan, sőt, még olyanabb emberek – amiként más zászló alatt is élhetnek ilyen, meg olyan, meg még olyanabb emberek. És persze azt sem fogják megérteni, hogy attól, hogy valaki eltol valamit, még nem szükségszerűen rossz ember., akit azonmód fel kellene koncolni. Már csak azért sem, mert nincs ember, aki időről időre ne tolna el valamit (kivéve persze ezen trollokat, legalábbis saját maguk szerint).

Nem tudom, az ilyen emberek hol élnek, honnan szerzik a tapasztalataikat, milyen kognitív disszonancia redukciós mechanizmusok működnek náluk az ilyen „négy láb jó, két láb rossz”-típusú végletes egyszerűsítések elfogadása érdekében, mindazonáltal lássuk be, abban azért van valami egészen patologikus beütés, ha valaki az identitását elsősorban valami ellenében határozza meg. (Mondjuk nem véletlen tán, hogy nemrégiben az egyik hazai szakember azt nyilatkozta, pszichésen körülbelül minden harmadik magyar nem százas. Ami még akkor is iszonyatos szám, ha levonjuk belőle a szakmai elfogultságot, és csak a tizede igaz. De elnézve például a pirosfehérzöld-betegségben szenvedők magas számát, kétségtelenül lehet benne valami.)

Őróluk tehát itt és most lemondanék, mert reménytelenek. Aki azon egyszerű tételmondat belátására képtelen, hogy az emberek különbözőek, és különbözőségüket nem csak a nemzetiségük (e merőben mesterséges, politikai kreálmány) hordozza, annak a továbbiakban nincs mit mondanom, mert ugyanennyi erőfeszítéssel bármit képes tökéletesen illogikusra torzítani, s ezennel a kommunikációs folyamatot okafogyottá degradálni. A többiekhez szólok tehát, akik agytérfogatuk fölös erőtartalékait – a populáris szólamok bégetésének vezérlése helyett – nem átallanak kritikai gondolkodásra használni.

Nézzük az előzményeket.

Kisdobos becsszó: én tényleg írni akartam a – már a leadben is emlegetett – svédországi merdzsóbeszerző expedícióról, illetve ennek pozitív járulékairól. (A kezdetekről itt lehet olvasni (nem keveset), a komplett sagává kinövő folytatást pedig a Belsőség, a méltán népszerű Totalcar autós webzin salátablogja közli közel realtime-ban.) Sőt, nemcsakhogy írni akartam, hanem a blog történelmében alighanem először egy kicsattanóan lelkes bejegyzést akartam létrehozni, csupa pozitív jelzővel, meghatottsággal, miegymással. Nem rajtam múlott, hogy ez nem (így) jött össze.

Azoknak, akik nem tudják vagy akarják végigolvasni az expedíció teljes dokumentálását (kezdeti tépelődésektől a kábelfektetési beszámolón át a finn kamionosig), röviden összefoglalnám a lényeget:

  • Adott egy kiváló újságíró, aki történetesen autós szakújságírónak vallja magát, ám ennél jóval több. Ő az a személy, aki

    a) nemcsakhogy évek óta székében marad annak ellenére, hogy ért ahhoz, amit csinál, sőt, jól csinálja, amit csinál, de
    b) csodával határos módon még az olvasótábor szinte egyöntetű tiszteletét/rajongását is sikerült kiváltania.

    Nem kis dolgok ezek Hungarisztánban, becsüljük is meg alaposan! Utóbbiban persze benne volt néhány évtized korrekt (szak)újságírás, egy nagy adag EMBERSÉG, írásokon átsütő normális hozzáállás, őszinteség, személyesség, önirónia, humor – megannyi (szinte) ismeretlen fogalom nemcsak a hazai újságírásban, de úgy általában az egész közéletben. Nem akarok nagyon nyálas lenni, nem is halotti beszédet írok, de tény, hogy nem véletlenül kapja a szóban forgó újságíró a Csikós for president! kommenteket tucatszám. Boldogabb, élhetőbb ország lenne Hungarisztán, ha több Csikós Zsolt lenne országszerte. A szentté avatást itt be is fejezem, mert nem ez írásom fő csapásiránya, meg ez még úgysem az a szint, hanem a normális országokban kábé mindenkitől elvárható alapattitűd.
     
  • Fentemlített úriember autóbuzi (félreértések elkerülése végett: ez egy pozitív minősítés), azon belül is a régebbi verdákért él-hal. A már linkelt kezdő cikkben szépen leírja, miként jutott el odáig, hogy családi kasszát kimerítő módon licitált egy Svédországban fellelt ritkaságra, egy közel fél évszázados Mercedes-re. Az amúgy győztes licit ugyan nem érte el a kikiáltási árat, ezért eredménytelen volt, viszont a svéd eladó kapcsolatba lépett újságírónkkal, hogy üsse kő, annyiért is odaadja, ha komoly a vételi szándék.
     
  • Figyelembe véve a szűkös anyagiakat, a szállítás lebonyolításának akadályait és halmozódó költségeit, a látatlanban vásárolandó autó bizonytalansági faktorait, a svéd tél embert és veteránautót próbáló körülményeit, a határidő szorítását, s az összes szervezési nehézséget, indul a vacilálás: az összes fentemlített, józan ész ellenében ható szempont ellenére belevágjon-e.
    S ekkor megtörténik a csoda, amihez hasonlatosat még nemigen láttam ebben az országban: nem csak a pálya széléről történő bekiabálások kezdenek érkezni kibicnek semmi sem drága alapon, hanem indulnak a kisebb-nagyobb pénzbeli, szállásbeli, személyes, és ki tudja, még milyen felajánlások. Emberek azért akarnak adakozni, hogy egy általuk becsült (!!!) újságírónak (!!!) összejöjjön a vágya. (Nem győzöm kiemelni az eset sci-fibe hajló jellemzőit.)
     
  • A Merdzsót hazajuttató expedíció végül persze elindul. Sok szervezkedés, hosszas kiutazás és kevés alvás árán ugyan, de minden szépen megy, Csikós úr szerencsés és boldog tulajdonosává válik egy jó áron megvett múzeális Mercinek. Időközben az út részleteiről folyamatos beszámolók látnak napvilágot a Belsőség blogon, a projekt rajongótábora egyre bővül, s furcsamód még mindig szinte 100%-ban drukkolókból áll a kommentelői gárda. (Ilyet hungarisztáni celeb vagy politikus még csak közelítőleg sem tudott elérni soha – persze az okokat ismerjük jól.) A hangulat emelkedett: mindenki együtt izgul a sikerért, jönnek a támogató-szurkoló hozzászólások százával/ezrével minden egyes újabb hírre, az útvonalon élő külhoni magyarok is beszállnak vacsorameghívással, szállásfelajánlással, az egyszeri blogger meg csak ingatja a fejét álmélkodva és hitetlenkedik az összetartás, segítőkészség és önzetlenség eme (Hungarisztánban) sosemlátott megnyilvánulásán.
    Egy régi Merci lenne a hungarisztániak Szent Grálja? És akkor ezt most vegyük Égi Jelnek, és tényleg bízzuk az országot Csikós Zsolt autós szakújságíróra? (Ha engem kérdeznek, igen. Ha akarna sem tudna többet ártani, mint a jelenlegi politikusgárda, de lehet, hogy még használna is. Ő legalább már bizonyított. De vissza a témához.)
     
  • A sikeres expedíció a messzi Domsjöből elindul vissza Budapestre, majd néhány óra múlva beüt a krach: a svéd téli utakon egy finn sofőr vezette kamion hátulról megkínálja az eladdig – közel fél évszázadon át töretlen! – veteránt. Személyi sérülés nem történt, az anyagi kár nem jelentős (feltéve, hogy találni a ritka autóhoz eredeti alkatrészt), annál inkább az eszmei. Aki csak nyomonkövette a projektet az elmúlt napokban (a tényleges számról nincs tudomásom, de egy elejtett félmondat 40ezres rajongótábort emleget), annak most egyszerre sajdul a szíve: hogy lehet ennyire peches valaki? Pár órás tulajként leamortizálják azt a féltett kincset, ami évtizedeken át sikerrel maradt sértetlen, és épp most került új, szerető gazdáihoz. Beleszédül a racionálisabb észjárás is: mennyi ennek az esélye? Egy 2700 km-es út persze hosszú, bármi történhet, de azért mindenki úgy indul neki, hogy azt feltételezi: sok százezer kilométert levezettem már esemény nélkül, miért pont most következne be? A sors azonban néha furcsa játékokkal bosszantja az embereket. Ha tudja, hogy egy út ilyen sok embernek ilyen fontos, akkor odaküld egy picit figyelmetlen kamionost, hátha bejön az 1:1000000000 esély. Ami persze nem is ennyire kicsi: egy koccanás végtére is mindennapos dolog, a résztvevők napjait persze alaposan elrontja, de mindannyian szinte naponta látunk/hallunk ilyeneket, jószerivel fel sem kapjuk rá a fejünket. Ezek azonban észérvek, melyre – mint a mellékelt ábra sokadszor is bemutatja, hungarisztán polgárai csak szórványosan vevők.
     

Nos, körülbelül idáig tartott a különleges hungarisztáni összefogás fölött érzett eufória. Mert amit az eddig lelkes rajongótábor (egy jelentős része) innentől kezdve művelt, az minden, csak nem eufóriára okot adó, sőt, körülbelül ez az a pont, ahol az összefogás inkább elszomorítóvá válik.

Mert az egy dolog, hogy az ember picit jobban kesereg egy ilyen esetben, mint akkor, ha a szomszéd 12 éves, lelakott Buzuki Swiftjét húzzák meg a Tecsó parkolóban. Akár még kicsit teátrálisabbak is lehetünk, végtére is tényleg minden józan észt felülmúl az, hogy milyen apróságon dől el, hogy karcmentesen ér haza az expedíciós Merga, vagy pár horpadással (vagy neadjisten soha nem is ér haza...). Igen, könnyen meglehet, hogy ha valaki leejti a tollát induláskor, akkor a felemelésére szánt 2 másodperccel később indul vissza a társaság, emiatt az első bekötőúton már elsőbbséget kell adniuk az elhaladó forgalomnak, ekképpen a főútra már az elhaladó kamion mögött fordulnak ki, és a koccanás sosem történik meg. A kamionos épségben és esemény nélkül leszállítja az árut, a vidám expedíciós túra karcmentesen fut be Budapestre egy hét múlva, és a nagy összefogás fölött érzett eufóriám egy pillanatra sem inog meg, happy end, mindenki boldog. Igaz, az is ugyanúgy múlhat ezen a két másodperces lehajoláson (csak ezen kissé kellemetlenebb elmélázni), hogy a kamion nem utoléri, hanem mondjuk telibekapja őket a főútra kanyarodáskor. Lehet tehát, hogy a pohár nem félig üres, hanem félig tele van, és az elátkozott sors valójában nagyon is kegyes volt. Sosem tudjuk meg. Egy dolog biztos, mégpedig az, ami megtörtént: egy kamionos, aki történetesen finn, kicsit rácsúszott az előtte haladó autóra, ami történetesen egy fél évszázados veterán verda volt, aminek a sorsáért történetesen épp fél Hungarisztán aggódott.

Az igazi tragédia azonban csak itt kezdődött. Nem, nem a finn sofőrrel. Ő elszabta, mindenkivel előfordul. Nem is a svéd rendőrökkel: jól látható a fotón, hogy mosolygósan állnak modellt az expedíció dokumentátorának. Alighanem az intézkedéseik is hasonlóan emberiek voltak. A katasztrófa a hungarisztáni fejekben kezdődött, mégpedig akkor, amikor elkezdtek bűnbakot keresni és minő meglepetés: a bűnbakon sokan leginkább fizikai erőszakkal kívántak elégtételt venni. Ami sajnos még akkor sem pusztán megmosolyogtató, ha az esetek túlnyomó részében egészen nyilvánvalóan fotelhuszárok szájkaratézásáról van szó.

Az eddig csupa lelkesedést és pozitív érzelmet kiváltó történet itt fordul visszafordíthatatlanul szomorúvá: az eladdig hibátlanul alakuló túra némiképp sokkoló rossz hírére minden korábbi kommentfolyamot felülmúlva özönleni kezdenek a felháborodott, dühös, szenvedélyes, és sajnos túlnyomórészt ostoba, felületes, átgondolatlan, intoleráns, agresszív vélemények. A túlnyomó többség vért akar, mégpedig azonnal. Természetesen a vétkes kamionsofőr vérét. Hogy az isten barma hogyan képzelte azt, hogy lezúzza Hungarisztán Szent Grálját! Hogy minek annyira rátapadni valakire, ha guruló múzeum megy előtte. Hogy fizetné ki az egész vételárat, útiköltségestül, mindenestül. Ja, és ezen felül lenne oly kedves megdögleni bónuszként. És így tovább, és így tovább: a hangnem pallérozottsága alulról üti a vidéki kocsmákét. Van, aki woodoo bábut készít, van, aki a kedves mama vélt foglalkozására tesz roppant szofisztikált megjegyzéseket, és persze vannak, akik egyből radikálisabb hangon nyitnak: a rendszám ismeretében már fenyegetik is a közlekedési malőr nemmagyar résztvevőjét. Az a sajnálatos tény pedig, hogy a híradás közölte: finn sofőrről van szó, egyenesen odáig repítette a közhangulatot, hogy egyesek olyan következtetéseket bírtak levonni, hogy a) márpedig ők akkor sosem isznak több Finlandia vodkát, b) „ezek” (megvető hangsúly) nekünk nem rokonaink (más ezt azzal toldja meg, hogy ellenben a románoknak igen!), van, aki ezt a sértést ki is kéri magának, c) innentől ők utálják a finneket, nincs mese (és persze a nem létező finn-magyar barátság is bedőlt), d) le kell rohanni Finnországot (!).

Természetesen indul az összeesküvéselmélet is: nyilván így áll bosszút az, aki elbukta a kocsira való licitálást (a derék kommentelő alighanem ostobasági rekordtartó az amúgy igen erős mezőnyben).

Van, aki kirúgatná a sofőrt (és ennek érdekében tömeges levélírásra szólít fel – ehhez valami belsőséges kommentelő kontakt infót is mellékel a szállíttató (!) céghez, később más is beír több, a szállítmányozó céghez tartozó emailcímet kifejezetten a gyűlölködő (hatemail, ahogy írja) levelek továbbításához), sokan mindössze sünt szaratnának vele (esetleg több generációnyit és/vagy nagycsaládosat), akad, aki a ravatalon gyakatná (?) meg a surbankó (?) finn anyját, megint más azzal fenyegetőzik, hogy ha magyar földre teszi a lábát, széjjelbassza (nem tudjuk, ez kinek lenne nagyobb szívás, valamint azt sem, hogy a finn sofőr vajon miért jönne a fotókon szereplő svéd rendszámú traktorral (alkalmi munkaeszközével) a szent magyar földre, és vajon a derék szájkaratés kommentelő hogyan szerezne tudomást róla, hogy esedékes a beígért anális közösülés), a kevésbé visszafogottak pedig afelől érdeklődnek, hogy Csikós úrék ugye nem hagyták életben a koccanást (!) előidéző sofőrt, illetve praktikus módozatokat is szorgalmaznak, úgyismint felakasztást, lelövetést, áramvezetést, felkoncolást, falhozállítást & tarkónlövést, Zyklon B szívást, valamint ehhez hasonló kellemes és vidám elfoglaltságokat.

Kétségünk nem lehet afelől, hogy tört angolságú, cserébe a föntiekhez hasonló civilizáltságú emailek tömegével landoltak a szállítmányozó cég levelesládájában. (Persze akadt olyan is, aki finnül (bár a szállítmányozó cég még mindig svéd!) vagy angolul tudóval íratta volna meg a levelet, mert nyelvtudása nincs, ellenben gyalázkodni szívesen gyalázkodna. Hungarisztán über alles!)

Tobzódnak a finn sofőrt, és rajta keresztül úgy általában a finneket (mint népet, nemzetet) illető lejárató jelzők: rohadt vodkalefetyelő, köcsög, prosztó, büdösszájú, narkós, rénszarvaszabáló (bár hogy ez miért is negatív, az nem derül ki pontosan), büdöslábú, telibevertanyjú gyökér, bunkó, ökör, isten állata, vadparaszt, rénszarvasnyereg gyártó [sic!] (nyilván a lovasnyereg-gyártó magyarok/hunok az más...), kecskebaszó geci, tahó paraszt, finnvodkafüggő, tapló csupor, szarfaszú – hogy csak az első párszáz komment közül mazsolázzak egy kedvességet.

Mindezt (és még ennél cifrábbakat) ugyebár azért, mert egy (azaz 1) darab finn kamionsofőr vétkes volt egy koccanásban.

Lehetne itt ugyebár humorizálni, hogy milyen választékos, nyelvileg sokszínű tárházát mutatták be a magyar nyelvnek a derék kommentelők. Dagadtra röhöghetnénk magunkat egyik-másik hozzászóló önmagát nevetségessé tevő értelmi színvonalán. De nem lenne őszinte a vidámságunk, mert tudjuk, ez sajnos kőkemény hungarisztáni reality show. Az itt felsorakozó, elképesztő ostobasággal a való életben is mindennap találkozunk, csak még nagyobb dózisban.

Sajnos korántsem vígasztal, hogy tudom: a hőzöngők javarésze végsőkig frusztrált szájkaratés, aki csak az internet adta anonimitás védőburkán belül szivárogtatja végtelen bölcsességét és civilizáltságát (szerencsére a létező vagy nem létező erejét is). Azért nem vígasztal, mert ezek az emberek, akik egy koccanás ellentételezéseképp komplett országokat, népeket, nemzeteket néznek le, valamint válogatott trágárságoktól a gyilkosság különböző módozataiig terjedő szankciókkal sújtanák egy koccanás előidézőjét, elméletileg teljes jogú szavazópolgárok. Márpedig aki ilyen értelmi szinten áll, az bármire és bárminek az ellenkezőjére képes (kivételt képez persze az empátia, racionális ítélethozatal, arányosság mérlegelése, tolerancia, disztingválási képesség, humanizmus és hasonló civilizációs „marhaságok”). Ezek az emberek azok, akik életben tartják Hungarisztán agressziókultuszát, ők azok, akik az utakon ordítanak, dudálnak, káromkodnak, öklöt ráznak, előzés után satufékeznek büntésképp, vagy adott esetben (ha felmérték, hogy náluknál gyengébb vagy civilizáltabb az „ellenfél”) akár tettlegességre is fajulnak, önbíráskodnak. Ők azok, akik nem is értik, ez miért nem jó így. Ők azok, akiknek az esetében termékeny talajra hullik minden megosztó, nacionalista demagógia, akik a magukért beszélő tények ellenére is képesek lenézni és megvetni bármilyen más nemzetet, lett legyenek azok fényévnyi elérhetetlenségben Hungarisztántól. Ők azok, akik annak a neve mellé húzzák be az ikszet, aki hangosabban hőbörög és a legnagyobbat mondja és a legtöbb radikalizmust hirdeti, azaz aki a legtávolabb esik attól, ami a civilizált és kultúrált Európát megkülönbözteti azoktól a népektől, melyeket leginkább ők szoktak megvető lenézéssel emlegetni. Ők azok, akik bármikor készek gyalázkodó leveleket küldözgetni ismeretlen svéd szállítmányozó cégeknek, és primitív agyukkal fel sem fogják, hogy valójában mennyit ártanak közben Hungarisztán – amúgy sem makulátlan – imázsának. Ők azok, akik miatt a normális kisebbség folyamatosan szégyenkezik külföldön és belföldön egyaránt. És ők azok, akik összefogni leginkább csak valami/valaki ellenében tudnak.
Ez az igazi tragédia, nem Csikós úr lezúzott bal hátsó lámpája.

A svéd Mergamentő expedíció nagyszerűen indult, és korántsem csak az autó miatt. Olyan szívesen lelkesedtem volna tovább is!
Ismét nem hagyták.

Kár volt érte.

Címkék: közlekedés finn kommentelés veterán mercedes agresszió svéd morál magyar ugar butaság hányinger hungarisztán debilek gerinctelen csikós kamionos csikós zsolt egybites user közgondolkodás

60 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hungarisztan.blog.hu/api/trackback/id/tr521811551

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Őexc.Vitéz Bivalybasznádhy. Dr. Őfőméltóságu Úr 2010.03.06. 21:39:02

Hi. Azért árnyaltabb a kép mint amihez végül a hosszas bevezető után eljutottál.
Igen, voltak az általad kifogásolt hangok is, hiszen sokan újra tudtak lelkesedni, játszani és most beleszartak a játékukba.
De ott voltak elrejtve azok az írások is miket nem vettél észre, és ezek józanságra intettek. Nem kellett sokszor sokuknak leírni, kevésből is értettek a fiúk, hisz később senki nem reklamált, hogy miért is ne?
Aztán azt se feledd el, hogy nem igazán szokott az ilyesféle felindulás a magvalósításig eljutni, hiszen a legtöbb esetben még a pozitív irányú kezdeményezések is elhalnak.
Itt gondolok a jelen vállalásokra. Póló, fogadó bizottság, egyebek. Kíváncsian várom a megvalósulását a projekteknek.
Vedd úgy a megnyilvánulásukat, mint ahogy magadét tennéd, ha neked koccanna valaki. Mit tesz ilyenkor az ember fia? Felszalad a pumpa, káromkodik egyet cifra körmondatba ágyazva.
Aztán kiszáll a másik is a kocsijából és azt mondja, elnézést és kezet nyújt.
Nem sok, de megnyugszik az elme, helyre áll a vérnyomás. Itt is volt vérnyomás és itt is volt pár kinyújtott kéz. Ennyi elég volt.
Nem kell világgá kiabálni hatalmas fájdalmad mely csalódásodból fakad. Nem kellett itt csalódni. Normális reakciók átlag emberektől. Ami viszont elkerülte a figyelmed, az pontosan áll a 100ból egy embernek huzat van a fejében megállapításhoz. Volt egy, itt trollnak nevezett egyén, aki több napig Nickjét váltogatva azon élvezkedett, hogy mindenbe belerondított, lehurrogott és ellendrukkerként igyekezett minden örömet elrontani.
Ha én sírnék, akkor ezen sírnék. Mert ez viszont nem tartozik a normális kategóriába.
S talán ő az aki miatt külföldön szégyenkezned kell, mert ő az aki kicsit burkoltan zsidózott is egyet, s ő az aki inkább termőtalaj a demagógiának.
Mert lássuk be. Százból egy, az qrva sok!

mnandy 2010.03.06. 21:51:02

Hé, öregem, te is azt a blogot (bocsi, webzint) olvasod, amit én kedd óta?

gratulálok, felületes vagy.

Ne károgj, hanem olvass tovább, még nincs vége.

biker_kolee 2010.03.06. 21:51:11

@Megszívtuk-Waze: "Itt gondolok a jelen vállalásokra. Póló, fogadó bizottság, egyebek. Kíváncsian várom a megvalósulását a projekteknek."

A póló olyannyira komoly, hogy már ommmal is egyeztettem. Hétfőn készül a próbanyomás és a megrendelés oldala is indul :)

mnandy 2010.03.06. 21:59:20

helyesbítek: felületes kiindulási alapról nettó általánosítasz. ezzel minősítetted is magad. további hev e nájsz déj..

Őexc.Vitéz Bivalybasznádhy. Dr. Őfőméltóságu Úr 2010.03.06. 22:00:36

@biker_kolee:
Bocs, kimaradt egy "is", de valóban ritkán valósulnak meg a pozitív vállalások is. Nem annyira a vállaló hibájából, hanem inkább a közönség az akinek végül nem tetszik, meggondolja magát, stb.
Nekünk a Macintosh fórumon voltak ilyen póló, és bögre projektjeink. Nem igazán lettek rentábilisek.

keepitretro 2010.03.06. 22:06:08

hungarisztán: ha te ebből a történetből ennyit látsz az szánalmas :-(

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2010.03.06. 22:07:10

Én megértem a trágárság, meg az agresszió iránti aggodalmadat, de miért ezt a topikot emelted ki?

Bármelyik másik fórum ugyanennyire vagy még jobban alkalmas lett volna erre.
Sőt, azt kell, hogy mondjam, hogy a Ponton sztori kommentjei még a legjobb színvonalúak a többi között.

Egyszerűen nem értem, hogy miért ez ragadott Téged a Háború és Béke megírására.

Mi az a "pirosfehérzöld-betegség"?

Hogy kell érteni azt, hogy a nemzetiség egy mesterséges politikai kreálmány?

Véleményem szerint akik ezeket a dolgokat komolyan gondolják, azok közül kerülnek ki a szent Európából csak a német autópályát, a svéd becsületkasszát látó emberek és eme utopisztikus felfogásuk az, ami miatt országunkat egy olyan mézesmadzag felé sikerült terelni, aminek a végén minden vár, csak az nem, amit ők a célból látnak.

A rengeteg, más népekre negatív megjegyzést tevő ember mögött lehet, hogy az rejlik, hogy nekünk elég régóta minden idegen népet, kultúrát szeretnünk "kell". De a magyar zászló egy betegség. Aki így gondolkodik, fogalmazzon akármilyen választékosan, annak a gondolatai nem irányadóak a számomra.

Alf (törölt) 2010.03.06. 22:09:12

Jéééézusom...

Ne haragudj, öreg, valamit nagyon félreértettél. Itt van pár ezer ember, mindenki olyan, amilyen, és olvassák azt a kevéske irományt, ami néha beesik a totalcartól.

Az olvasás ugyanakkor csak egy aprócska szelet, a kialakult spontán közösség szórakoztatja egymást.

Poénkodnak, ki-ki a maga módján.

Ha te a "saját zsírjában sült finn kamionsofőr villavacsorát" komolyan veszed, és ilyen messzemenő következtetéseket vonsz le belőle, magadra vess.

A beszélgetés olyan hangulatú, hogy a megszokott anyázásnak nyoma sincs, ha betoppanna a kommentelésbe egy magyarországra készülő finn, szerintem kapásból kapna tíz vacsorameghívást, nem a saját zsírjára.

Szóval alaposan mellélőttél, nem tudom, miért.

Ez a blogposzt az említettel ellentétben ragyogóan alkalmas az anyázás, feszültség, rossz érzések gerjesztésére, és a magyar internet talán legcsodálatosabb és legjámborabb közösségét veszi célba.

A helyedben én egyszerűen törölném.

Písz.

Alf (törölt) 2010.03.06. 22:12:00

Ja igen, üdv Észtországból, majd keress rá, hogy az hol van...

mlt3 (törölt) 2010.03.06. 22:13:03

@Megszívtuk-Waze: "Vedd úgy a megnyilvánulásukat, mint ahogy magadét tennéd, ha neked koccanna valaki. Mit tesz ilyenkor az ember fia? Felszalad a pumpa, káromkodik egyet cifra körmondatba ágyazva."

Csak ugye az nem mindegy, hogy csak eleresztesz egy "faszomat mar, a budoskurvaeletbe"-t (amit a nyugateuropaiak is megtesznek), vagy az illetonek az anyjat szidod, vagy egyenesen a munkaltatojanak irogatsz leveleket - ez utobbi ugyanis primitiv balkani faszparasztok szokasa. A leveliro-bemoszerolo akciohoz ezen felul meg egy kis jo oreg haromperharmas spiclimentalitas is kell.

"Aztán kiszáll a másik is a kocsijából és azt mondja, elnézést és kezet nyújt."

Es ez az elnezeskeres es keznyujtas hol tortent meg az illeto kurvaanyazo surmok altal? Mutass mar ra kerlek.

"Ami viszont elkerülte a figyelmed, az pontosan áll a 100ból egy embernek huzat van a fejében megállapításhoz."

Te is bunbakot keresel, bela? Miert van az, hogy mar megint valami *elleneben* probalod definialni onmagadat?

"Volt egy, itt trollnak nevezett egyén, aki több napig Nickjét váltogatva azon élvezkedett, hogy mindenbe belerondított, lehurrogott és ellendrukkerként igyekezett minden örömet elrontani."

A Hair is on ford neven kommentelo illeto eletek tartott gorbe tukrot, csak ostobak voltatok ahhoz, hogy ez leessen nektek. Az o kommentjei ugyanolyan butak es helyenkent frocsogoek voltak, mint a ti nyaladzasatok - csak pepitaban.

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2010.03.06. 22:18:13

@mlt3:
Szerintem az egy igen nagy baj, hogy az emberek semmiféle öniróniával nem rendelkeznek, és képtelenek nevetni magukon.
Én mióta önmagamon is tudok nevetni, boldogabb ember lettem.
A "ford"os csávó beszólásai helyenként közel sem voltak olyan durvák, mint a "helyretevő" kommentek. Ezt akkor meg is jegyeztem. Valamiért az emberek képtelenek értelmes vitára, mindjárt anyázni kezdenek, ha valaki nem gondolja centire úgy, ahogy ők.

mlt3 (törölt) 2010.03.06. 22:20:22

@Csumpi Hálidéj: "Én megértem a trágárság, meg az agresszió iránti aggodalmadat, de miért ezt a topikot emelted ki?"

Talan mert nagyon szep iskolapeldaja annak, hogy a primitiv emberek hogyan tudnak atcsapni a "szeressukegymastgyerekek"-bol vad kurvaanyazasba.

A poszthoz hozzatennek meg valamit: bennetek ott a balkanon semmi szegyenerzet es buntudat nincs, ezert neznek le benneteket nyugaton. Kepletesen szolva, amikor europa ettermeben hangosan elbofogitek magatokat, akkor nem az ugrik be nektek, hogy "baszki ezt nem kellett volna, huzzuk meg magunkat", hanem az, hogy "mit nez engem ez a sok kocsog", "nem is en voltam", "a masik meg csamcsogott", stb.

Amikor szembesit benneteket az ember a hibaitokkal, osszevissza hadovaltok. Ugye tudod, kiknek a szokasa ez?

Alf (törölt) 2010.03.06. 22:21:15

@mlt3: kedves mlt3

"eletek tartott gorbe tukrot, csak ostobak voltatok ahhoz, hogy ez leessen nektek"

Most itt konkrétan több ezer emberről beszélsz.

Elég elitista hozzáállás, köszönjük a görbetükröt a nyáladzásunkról, felfogtuk.

Nem kell rajongani semmiért, főleg nem a régi autókért, tudom, ez a véleményed, hisz minden régi autós posztban megjelensz és vulgár-irányba terelve a témát szidod a régi autókat, magadat egy német autógyár mérnökének mondva.

Más szemében a szálkát, magadéban a gerendát.

Kivételesen most a többség hozzáállása a szimpatikusabb, nem a tiéd, szőr fordé, vagy magyarisztáné.

Tudod, mi történt szőr forddal és a többi fórumozóval? Kibékültek. Fura, mi?

A vélemények azok vélemények. Ettől még bármikor szívesen látlak bármelyikőtöket, ha erre, a messzi északon jártok.

mnandy 2010.03.06. 22:22:34

szerintem ez is egy troll, csak blogja van.
ne etessük, egyszerű ez, mint a faék

Alf (törölt) 2010.03.06. 22:25:02

@mlt3:

"A poszthoz hozzatennek meg valamit: bennetek ott a balkanon semmi szegyenerzet es buntudat nincs, ezert neznek le benneteket nyugaton"

Hahaha, és ez a poszt szól arról, hogy ne általánosítsunk. Most épp lefikáztál egy egész országot.

Öregem... inkább hagyjuk, ezek után nem nagyon tudok neked mit mondani.

mlt3 (törölt) 2010.03.06. 22:25:20

@Csumpi Hálidéj: A Ford gyerek nem volt ostoba, ebben azt hiszem egyeterthetunk. Anyazas nem volt a reszerol, viszont eleg jol hozta a frocsogo, ha-kell-ha-nem-beszolok okostojas stilust, helyenkent vicces betetekkel (kossuth-dij).

Valaki szorakozott egy jot, es 99%nak ez le sem esett. Valahol szerintem remiszto, hogy a legtobb ember olyan ostoba, hogy ha nem irod ki nagy betukkel, hogy CSAK VICC VOLT, akkor habzo szajjal kezdenek anyazni, hogy te szemet, te kocsog. Es nem latjak meg onmagukat a gorbe tukorben.

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2010.03.06. 22:25:42

@mlt3:
A fejekben összemosódhatnak a kommentelők. Azért azt meg lehet figyelni, hogy kik azok, akik szeretik egymást, kik azok, akik értelmesen vitáznak (még ha nincs is igazuk) és kik azok, akik mindig anyáznak.
Ezt nem egy ember teszi, hanem különféle egyének összessége.

Nyilván vannak olyanok, akik hangosan böfögnek egy étteremben (én itthon sem teszem), ez sajnos előfordul, de meglehet, hogy az emberek idehaza igen ritkán jutnak étterembe és idegen nekik a környezet. Bunkók mindenhol vannak. Nálunk a Balaton környékén, de még a lakóhelyemen is úgynevezett európai német, meg holland turisták vandálkodnak nyaranta. Miért a kettős mérce?

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2010.03.06. 22:26:45

@mlt3:
Sokszor egy szmájli is kevés és vérkomolyan veszik a viccet is. Nyilvánvaló frusztráció sokszor.

Alf (törölt) 2010.03.06. 22:30:47

Valahol szerintem remiszto, hogy a legtobb ember olyan ostoba, hogy ha nem irod ki nagy betukkel, hogy CSAK VICC VOLT, akkor habzo szajjal kezdenek tragédiáról posztolni.

mlt3 (törölt) 2010.03.06. 22:33:03

@Alf: "Hahaha, és ez a poszt szól arról, hogy ne általánosítsunk. Most épp lefikáztál egy egész országot."

Igen, hogy ne altalanositsunk egy ember alapjan. Magyarorszagon viszont a jelenseg sajnos tomeges, a majdnem 2000 kommentarral a blog.hu legnepszerubb bejegyzese szuletett meg ezzel. Es igen, ma magyarorszagon sajnos az az atlagos viselkedesi norma, hogy egy jelentektelen hulyesegert is vadidegen emberek kezdenek kurvaanyazni a masikra. Ilyet nyugat-europaban SEHOL nem tapasztaltam, EGYSZER SEM. Pedig itt elek.

Es te is szepen illusztralod azt, amit fentebb irtam: ha szembesit benneteket az ember a hibaitokkal, hadovaltok. Erdemi valasz nem erkezik.

malenykij polgar · http://mbybk.blog.hu 2010.03.06. 22:37:19

Jól indult a sztori, de én ráncoltam a szemöldököm, hogy hogyan lehet kölcsönpénzböl, kölcsönautóval elindulni egy olyan 48 éves autóért, amit senki sem látott és eleve abból kiindulni, hogy lábon hozzák haza. Ok, legyen az ö bajuk, van sportértéke a túrának. Viszont a harmadik poszt után azt hittem, hogy már a kommentelök nyálán fog hazaúszni az autó, egyre gusztustalanabb lett ez a gerjesztett hype.
Vonuljunk ki Hegyeshalomra, kísérjük öket konvojban a Hösök terére, mindenki for prezident, póló, könyv és DVD.
Ezek után valahogy várható volt az erös reakció a balesetre, de engem az lepett meg igazán, hogy a finn speditör weboldalát egy belsöséges admin tette be.
Olajat öntenek a tüzre, a sok arctalan suhanc meg levezeti a frusztrációját.
Szomorú és szégyellni való az egész.

mlt3 (törölt) 2010.03.06. 22:38:36

@Alf: Nem gondolnam, hogy vicc volt a kurvaanyazas, meg a nevtelen levelek irogatasa a munkaadonak.

De hadovalj csak tovabb.

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2010.03.06. 22:42:38

@mlt3:
Ne felejtsük el, hogy az interneten fórumozók csak részhalmaza a népnek. Az autós oldalakon írogatók meg ennek egy még szűkebb részhalmaza. Vannak olyan fórumok itt is, ahol nyoma sincs semmi indulatnak.
Azt is figyelembe kell venni azért, hogy nyilvánvalóan valamiféle lelkiállapot kell ahhoz, hogy valaki órákat üljön a gép előtt és idegeneknek válaszolgasson. Az emberek nagy része ezt nem teszi, kár lenne rájuk húzni a vizes lepedőt.

Még egy dolog: a fórumozók akikkel találkoztam mind normális embernek tűntek, legalábbis anyázásnak nyoma sem volt. Persze a találkozókra eljárók is csak egy szűk részhalmaza a fórumozóknak.

mlt3 (törölt) 2010.03.06. 22:44:20

@malenykij polgar: Nem tudok ehhez mit hozzafuzni, minden szavaval egyetertek. Hogy Prokee budos bunko modon berakta a munkaltato elerhetoseget, erre a haromperharmas gesztusra nem talalok magyarazatot.

Alf (törölt) 2010.03.06. 22:44:23

@mlt3:
Nem, mlt3, te engem semmilyen hibámmal nem szembesítettél.

Nem böfögök hangosan étteremben, nem anyáztam finneket poénból sem, beszélek finnül amúgy alapfokon, észtül középfokon, a párom észt, észtországban élek, egyetemet végzett, magát kulturáltnak tekintő ember vagyok.

Nem kérdeztél tőlem semmit, amire érdemi választ lehetett volna adni.

Te csupán ítélkezel, és ítélkezésed jogalapja az, hogy nyugat-európában élsz. Ez eddig édeskevés.
Étteremben böfögésről beszélsz, és érted egy egész népcsoportra, pedig ezt még a kommentekből sem szűhetnéd le. Lehet, hogy láttál 1-10 magyart nyugati étteremben böfögni, és abból általánosítottál, de az szintén nem elfogadható.

Magyarország nehéz helyzetben van, tele feszültséggel, de ezeket nem a "görbetükröd" fogja megoldani és véleményem szerint nem is ez a célod.

Ha te, mint külföldön élő magyar szégyent érzel nemzeted balkánisága miatt, azzal neked kell szembenézned, magadban kell elrendezd a kérdést, hisz a tizenötmillió többi embert és a róluk nyugaton alkotott képet nehezebb lesz megváltoztatni. Tudom, miről beszélek, életem nagy részét Magyarországon kívül éltem.

Mit szeretnél hallani?

Őexc.Vitéz Bivalybasznádhy. Dr. Őfőméltóságu Úr 2010.03.06. 22:45:31

Érkezett érdemi válasz. Csak szerintem nem látsz helyesen.....
A kéznyújtó koccanós pont az volt aki egyszer nekem jött.
Lehet, hogy ő is durung volt? Szerinted ki nem az? Szerinted milyennek kéne lenni a helyes viselkedésnek a Te normád szerint?
Nem írt senki levelet, nem verték meg a kamionost, nem üzentek hadat a hackerek Finnországnak.
Ellenben Te úgy magyarkodsz, hogy lenézed azt aki nem ér fel hozzád.
Ez az én szememben olyan hazafiság mint amilyent az utcán tomboló csürhe szokott hirdetni okt 23. án

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2010.03.06. 22:46:41

@malenykij polgar:
"Viszont a harmadik poszt után azt hittem, hogy már a kommentelök nyálán fog hazaúszni az autó, egyre gusztustalanabb lett ez a gerjesztett hype."

A közösséghez tartozás vágya egy igen mély emberi ösztön. Ez szélsőséges formákat is ölthet, főleg, ha olyan emberek között vizsgálódunk, akik folyamatosan a fórumon lógnak (én is). Ezek az emberek nagyrészt egyedül vannak, én is igen sokat vagyok egyedül, főleg ekkor lógok fórumokon. (ahelyett, hogy gyakorolnék)

Őexc.Vitéz Bivalybasznádhy. Dr. Őfőméltóságu Úr 2010.03.06. 22:48:07

Ps. Ne fáradj válasszal mert nem fogok reagálni.
Már most látom, hogy ez olyan lenne mint vizet hordani a tengerbe.
Téged felsőbbrendűségedben nem fog megingatni semmi

Alf (törölt) 2010.03.06. 22:51:09

@Csumpi Hálidéj: amúgy milyen zenét játszol?
én dobolok :)

züm-züm B+ 2010.03.06. 22:51:16

ugye azt érzitek, hogy mi, akik átlátogattunk a belsoseg.blog.hu -ról, jelentősen növeltük a látogatottságot és a kommentek számát is?
ezen blog statisztikáit könnyen meg lehet tippelni, és szerintem eddigi fennállása óta soha nem volt ennyi klikkelés itt
ha értitek, hogy mondom :))))

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2010.03.06. 22:52:10

@Alf:
Basszusgitározom.
Legszívesebben funky és jazzes dolgokkal próbálkozom, nem tudnám konkrétumokra szűkíteni.

mlt3 (törölt) 2010.03.06. 23:04:30

@Alf: "Nem, mlt3, te engem semmilyen hibámmal nem szembesítettél."

Latod, mar megint a hadovalas.

"Nem böfögök hangosan étteremben"

Tenyleg ennyire ostoba vagy, hogy nem erted meg, hogy mit jelent, ha odairja az ember, hogy KEPLETESEN SZOLVA?

"Te csupán ítélkezel, és ítélkezésed jogalapja az, hogy nyugat-európában élsz. Ez eddig édeskevés."

Az alapja a tapasztalat. Meg az interneten fellelheto - egyebkent szegyenletes - megnyilvanulasok.

"Magyarország nehéz helyzetben van"

Tenyleg? Keress gyorsan egy bunbakot.

"tele feszültséggel, de ezeket nem a "görbetükröd" fogja megoldani és véleményem szerint nem is ez a célod."

Nem en irogattam Ford neven, de tul ostoba es paranoid vagy ahhoz, hogy ezt elhidd.

"Ha te, mint külföldön élő magyar szégyent érzel nemzeted balkánisága miatt, azzal neked kell szembenézned"

Megis mi sugja neked azt, hogy en magyar vagyok?
Svab gyerekkent sem a nyelvtudassal, sem a viselkedessel, sem a papirjaimmal nem volt gondom soha. De megkockaztatom azt is, hogy a kulfoldon elo magyaroknak sem, hiszen ok pont azert vandoroltak ki, mert tele volt a faszuk azzal, hogy balkani surmok veszik korul oket, es egy kovetkezmenyek nelkuli orszagban kell felnevelniuk a gyerekuket, ahol az emberek gyulolik es meglopjak egymast. Ezert aztan erosen meglepne, ha ok keptelenek lennenek a viselkedesre es a beilleszkedesre. Viszont amit a magyarorszagi magyarok muvelnek viselkedes teren, az egy szegyen. Ha kamionos Belsoseg-posztot leforditanad angolra, senki nem hinne el neked hogy valodi, azt hinnek, hogy ez egy Borat-epizod.

"Mit szeretnél hallani?"

Semmit. Elmondtam a velemenyemet. Gondolom ez nem tilos.

malenykij polgar · http://mbybk.blog.hu 2010.03.06. 23:11:35

@Csumpi Hálidéj: Így van.
És ez mentség az arctalan sumákságra? Vagy a kommentem többi részével egyetértesz?
Az internetes közösségek csalókák és csak pótcselekvések.
Aki egyedül van és egyedül is érzi magát, járjon igazi társaságba, ne a képernyön olvasható kommentek alapján színezze ki, hogy milyen jófej az adott közösség. Ott az emberek mindig jobbnak mutatkoznak, mint amilyenek valójában.

mlt3 (törölt) 2010.03.06. 23:12:47

@Csumpi Hálidéj: Az igazan jo zenet nem is lehet ketegoriakba gyomoszolni. Ezt pl hova kategorizalnad?
www.youtube.com/watch?v=rhOfC4FOaeE

Alf (törölt) 2010.03.06. 23:14:15

@mlt3:

Sajnálom, hogy leostobáztál.

"Megis mi sugja neked azt, hogy en magyar vagyok?"
Az, hogy magyarul írsz kb minden nap magyar fórumokra.
Ha nem vagy magyar, akkor valami fixációd van a magyarokkal kapcsolatban, még egyszer mondom, a te problémád.

Az ítélkezésed "tapasztalat" alapja az tipikusan az a "tapasztalat" amely alapján sztereotípiákat és fasisztoid elméleteket szoktak alkotni népcsoportokról. Úgy hívják, általánosítás, előítélet.

Te faszozol, surmózol, gyűlölködsz, fröcsögsz és mindeközben erkölcsi útmutatást tartasz egy általad lenézett népcsoportnak.

Tudod, mit? Ostoba vagy. És ezzel befejeztem veled.

mlt3 (törölt) 2010.03.06. 23:17:33

@Csumpi Hálidéj: "A közösséghez tartozás vágya egy igen mély emberi ösztön. Ez szélsőséges formákat is ölthet,"

Ezzel nem lenne baj, de a magyaroknal CSAK a szelsosegek vannak, a kinyalomasegged-kurvaanyad tengelyen mozog az emberek 99%-a. Binaris, egybites agyuk van, ami csak ket erteket vehet fel.

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2010.03.06. 23:18:08

@mlt3:
A gitártémák nem voltak rosszak, de erőszaknak tartom a közel 4 perces elektronikus ostinato alapot.

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2010.03.06. 23:19:41

@mlt3:
Én ezt másképp gondolom. És én itt élek. Az idióták persze engem is bosszantanak, de szerintem mindenhol vannak.

mlt3 (törölt) 2010.03.06. 23:30:17

@Alf: "Az, hogy magyarul írsz kb minden nap magyar fórumokra."

Meg meg 3 masik nyelven. Egyebkent ha valaki beszel egy adott nyelvet, automatikusan az adott nemzethez tartozik? Zsenialis logika, kedves Watson.

"Ha nem vagy magyar, akkor valami fixációd van a magyarokkal kapcsolatban"

Nincs fixaciom. Csak az elmebeteg viselkedesuk nem tetszik. A jelek szerint vannak ezzel meg igy egy paran, mert ellenkezo esetben senki nem vandorolna ki, ugyebar.

"még egyszer mondom, a te problémád."

Nincsenek problemaim, barmennyire is szeretned.

"Az ítélkezésed "tapasztalat" alapja az tipikusan az a "tapasztalat" amely alapján sztereotípiákat és fasisztoid elméleteket szoktak alkotni népcsoportokról. Úgy hívják, általánosítás, előítélet."

Az eloiteletek feltetelezeseken es rosszindulaton nyugszanak. Az en kijelenteseim sajnos tapasztalatokon, semmi indulat nincs bennem. Javaslom megtekintesre a Belsoseg ominozus posztjat. Tanulsagos.

"Te faszozol, surmózol, gyűlölködsz, fröcsögsz és mindeközben erkölcsi útmutatást tartasz egy általad lenézett népcsoportnak."

A viselkedest nezem le, nem a nepcsoportot. Az altalam leirtakat egyebkent magyarorszagi magyarok szajabol is visszahallom, akik szenvednek az itt leirt viselkedestol. Ok is nyilvan eloiteletes, fasisztoid emberek.

Tudod mire hasonlit a viselkedesed? Mint amikor tyuklopason kapjak a ciganyt, lenyomnak neki egy sallert, es erre o lerasszistazza a gazdat.

mlt3 (törölt) 2010.03.06. 23:32:44

@Csumpi Hálidéj:
OFF
A gitartema John Lee Hooker-tol szarmazik. Az eleve nem lehet rossz.
ON

malenykij polgar · http://mbybk.blog.hu 2010.03.06. 23:41:05

@mlt3: Eszembe jutott! A Brian élete c. filmben van néhány ilyen jelenet, ami tökéletesen passzol ehhez a sztorihoz. A megkövezéses, meg az ablakból szónoklós jelenet, cum bájspíl.

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2010.03.06. 23:42:27

@mlt3:
Nem hallottam még róla.
Megmondom őszintén, igen kevés gitárost szeretek, és a gitárt is csak ezen kevés gitáros kezében. Zenekarokban is inkább azt szerettem, ahol nem volt gitáros.

Más:

Mondj el nekem valamit:
Miért fórumozol? Legalábbis a totalcarban?
Mi motivál?
Ismerek egy basszusgitárost, aki talán Mo legjobbb basszgitárosa, de sokan nem szeretik, mert időnként internetes (basszgitáros) fórumokon vitába keveredik dilettánsokkal, akik többségük lévén porba húzzák. Őt sem értem, hogy miért fórumozik, ahelyett, hogy játszana, vagy akármi..

mlt3 (törölt) 2010.03.06. 23:44:33

@Csumpi Hálidéj: "Az idióták persze engem is bosszantanak, de szerintem mindenhol vannak."

Valoban vannak mindenhol. Csak epp nem mindegy, milyen aranyban, meg mennyire tudnak viselkedni. Tomeges kurvaanyazast egy szaros koccanas miatt egyetlen nyugateuropai forumban sem fogsz talalni - pedig hulyek ott is vannak.

malenykij polgar · http://mbybk.blog.hu 2010.03.06. 23:48:25

@Csumpi Hálidéj: Nem hallottál róla??? Hö.
hu.wikipedia.org/wiki/John_Lee_Hooker
Ez még csak a kezdet. Keress töle zenét, egy idöben az MTV-böl is folyt, persze a Healer.

Alf (törölt) 2010.03.06. 23:53:01

@malenykij polgar: nekem amúgy megvan a st germain-tól a tourist bakeliten, de mostanában annyira nem hallgatok nu-jazzt.

a bakelitezésből is munka miatt ez lett:

player.warpradio.com/player.asp?m=noadfound&id=13856&wmpVer=&br=Firefox&os=win&streamType=1&streamRate=64

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2010.03.06. 23:54:03

@malenykij polgar:
Nem vagyok egy gitár fan, főleg a bluest nem szeretem hallgatni (játszani inkább). Inkább a Benson féle vonal, ha gitárról van szó.

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2010.03.06. 23:58:38

@malenykij polgar:
Elolvastam és épp az Alf féle rádiót hallgatom, nem zárkózom el semmi elől.

mlt3 (törölt) 2010.03.06. 23:59:36

@Csumpi Hálidéj:
Ne bassz ki velem. Tenyleg nem ismered?
en.wikipedia.org/wiki/John_Lee_Hooker
Igy sem ugrik be?
www.youtube.com/watch?v=rOyj4ciJk34

"Miért fórumozol? Legalábbis a totalcarban?
Mi motivál?"

Az, hogy a Belsoseg az egyetlen olyan magyar nyelvu oldal, ahol olyan szerelgetesekrol lehet olvasni, mint pl a Motortalk blogjain. Meg mert szokott lenni szokoevente egyszer nehany figura, aki az adott modellt nem csak a Need For Speed-bol ismeri, hanem konkret uzemeltetesi/szerelesi tapasztalata is van, es ezek hasznos infok. Csak sajnos mindig egy anyazos-frocsogos-okoskodos szartengeren kell atvagni hozza.

Alf (törölt) 2010.03.07. 00:04:40

@Csumpi Hálidéj: Nem rossz ez a rádió, csak néha túl sok benne a big band, ami meg nekem annyira nem jön be. Néha elcsípek viszont nekem nagyon tetsző kicsit experimentálisabb dolgokat.

mlt3 (törölt) 2010.03.07. 00:07:08

@Csumpi Hálidéj: Franc tudja, nekem ez mar tul diszkos:
www.youtube.com/watch?v=5QjTK0pL1go

Gitarban szerintem o az egyik etalon, neha szemmel is nehez kovetni, mit csinal:
www.youtube.com/watch?v=ThrKrIJTI4Y

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2010.03.07. 00:09:15

@mlt3:
A Boom boom-ot konkrétan játszottuk is már. Meg a wikit nézegetve egy csomó száma beugrott. De az érdeklődésem a gitárosok irányába kábé annyi.....

Értem mostmár, hogy miért fórumozol. De minek akadsz le NFS huszárokkal?
Szerelgetés:
Lesznek itt is posztok, végre tudok haladni. Ha érdekel:
ezerkecske.hu/blog/2010/03/pocc-roff-20-ev-utan/comment-page-1/#comment-22

Bár bűntudatom, van, mert tegnap is belinkeltem, de nem tudok betelni vele.

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2010.03.07. 00:14:47

@mlt3:
A Breezin'-t is játszottuk. Diszkós? Mikori a felvétel?

A blues, meg rockandroll alapoktól kivagyok, akárki játszik rajta.

Inkább az ilyesmit szeretem:
www.youtube.com/watch?v=sMQUFvv0WRY
de ez csak egy és csak egyféle, van ezer más.

mlt3 (törölt) 2010.03.07. 00:32:20

@Csumpi Hálidéj: Mert nem tudom megallni szo nelkul, ha nehany idiota, aki meg az ABS alapveto mukodesevel sincs tisztaban, masoknak eletveszelyes baromsagokat javasol. Vagy amikor nehany okostojas - aki eleteben meg egy faeket sem tervezett - eloadja az elmeleteit az autogyartasrol vagy az autoelektronikarol (ez utobb kettoben szemelyes erintettsegem van, nem tagadom). Vagy amikor eloadjak, hogy kar aggodni, autopalyat ugyis takaritjak, lehet haladni. Kozben meg a valosag igy nez ki:
www.welt.de/vermischtes/article6395440/Kein-Streusalz-mehr-52-km-Autobahn-gesperrt.html

Ez viszont kurvajo, hangosan rohogtem a kepen:
ezerkecske.hu/blog/2010/01/evolucio

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2010.03.07. 00:35:15

@mlt3:
Ezen a képen én is jót röhögtem.
Olvasd el a nysa fellelésének a történetét. Nem minden nap esik meg, pláne, hogy már csak 3 db maradt (információim szerint) a körbeablakosokból az országban.

mlt3 (törölt) 2010.03.07. 00:43:34

@Csumpi Hálidéj: Most ezt neztem, ez is tanulsagos annak ellenere, hogy nem erdekel a Moszkvics:
ezerkecske.hu/blog/2010/01/miert-eg-el-a-szelep/

Idősebb vagyok, mint Szlovákia 2010.03.19. 13:27:45

OFF

Ide írok, mert ez a legutóbbi poszt, NEM erre a posztra vonatkozik.
Ez a blog maga a szánalom, bár ez a hozzászólások számán is meglátszik... szerencsére. Ide is csak véletlenül írtak olyan sokat, azt is 2-3 ember.

Frusztrált életed lehet, sajnállak :(
Jó tanács: szerezz nőt (pasit??), élj többet, írj kevesebbet, meglátod megéri.

ON

hungarisztan 2010.03.30. 02:41:08

@Idősebb vagyok, mint Szlovákia:

Kösz a tanácsokat, hasznosak voltak.

Még az a szerencse – és ez tisztán látszik a nickedből is – hogy te nem vagy frusztrált.

Csak azt tudnám, ki kényszerített rá, hogy olvasd ezt a szánalmat, pláne, hogy még bölcsességgel is ellásd...
süti beállítások módosítása