HTML

Hungarisztán

Etika, morál és ezek hiánya. Média, közélet, politika, és ezek csődje. Egybites userek, debilek, trollok, droidok, kézivezéreltek és egyéb állatfajok. Magyarország, én így szeretlek!

Friss topikok

Gyöngyöspata: A szégyen

hungarisztan 2011.04.22. 13:24

Nem tudom, hol az igazság.

Nem tudom, hogy gond van-e a gyöngyöspatai cigánysággal. (Naná, hogy úgy alles zusammen nyilván nem lehet gond minden gyöngyöspatai romával, inkluzíve gyerekek, de hát ki kér már itt számon bármiféle differenciálást, disztingválást, különösen az éppen folyamatban lévő cigánygyilkossági per közepette, amely gyilkosságok elkövetői – és a hasonló problémamegoldási skillekkel rendelkező hasonszőrűek – éppenséggel pont hogy nem a disztingválási képességükről híresek. De vissza.)

Nem tudom azt se, nem csak a szokásos médiaipari felfújásról, szenzációhajhászásról, szélsőséges hisztériakeltésről van-e szó.

Egy bizonyos: az az ország, ahol a dolgok odáig fajulhatnak, hogy pár, az önbíráskodást eszményítő polgár úgy gondolja, a problémákat – lett légyenek bármely valósak – erőfitogtatással, milíciaszervezéssel, masírozással, kiképzőtáborosdival, vagy éppen gyilkossággal lehet és/vagy kell megoldani, az az ország Sierra Leone vagy Kolumbia. Vagy valahol abban a magasságban, esetleg egy kicsit alattuk. Bár mindkét említett országban csak a pénzért (gyémánt vs. drog) megy a gyilkolászás, tehát egy fokkal még mindig védhetőbb, mint a faji/etnikai alapú erőszakkultusz.

Az, hogy ma – a sokat hangoztatott „keresztény Magyarország” [sic!] egyik nagy ünnepén, Nagypénteken – embereknek kell menekülniük, mert félnek, szégyen. Politikai oldaltól, beállítódástól, nézetektől, vélt vagy valós sérelmektől függetlenül. Szégyen, és a butaság diadala. Azé a butaságé, amelyik hagyja, eltűri, hogy virágozzék az agressziókultusz, amelyik könnyen talál felmentést az olcsó szélsőliberálisozásban, mikor az a rasszizmus minden formáját elítéli, s amelyik butaság megsértődik, ha rasszistázzák, de azért beszavazza a parlamentbe Vona Gábort és elmeháborodott bandáját, akik mindennemű szellemi tevékenység nélkül kizárólag bűnbakképzésre építik politikai karrierjüket. Azé a butaságé, amelyik nem látja, hogy társadalmi problémák kezelésének vannak elfogadott módozatai-normái, és vannak olyanok, melyeket legkésőbb a 40-as évek első felének történéseitől számítva egyáltalán nem szokás kultúrállamban használni, de még csak éltetni és kívánni sem.

Ez ugyanis nem cigánykérdés és nem cigánybűnözési probléma. Fenntartva, hogy a roma kisebbség társadalmi integrációja igenis terhes bizonyos súrlódásoktól, itt és most ez mind háttérbe szorul, mert ilyen körülmények között a mai nemcigány társadalomnak van nagyobb szégyellnivalója. Hogy miért? Azért, mert büszkén hirdeti, hogy ő az okosabb és a tisztességesebb, mint az ún. „cigányság” (csak idézek, véletlenül sem én mondom!), ennek dacára képes eltűrni, sőt, tevőlegesen támogatni, hogy a dolgok idáig fajultak. És mert semmi értékelhetőt nem tesz alternatív megoldások érdekében.

Ennyit a keresztény Magyarországról. Szégyelljétek magatokat – ha már egyszer én szégyellem magam azok helyett is, akiknek igazán kellene.
Nincs mentségetek. Senkinek, aki a szélsőjobbra szavazott. De annak sem, aki nem oda szavazott, csak hagyta, hogy más oda szavazzon, vagy passzívan értett egyet. És annak sincs, aki csak szűk családi körben és/vagy a kocsmában bólogatott-hümmögött, mikor a rokon/haver cigányozott/zsidózott/melegezett stb. egy jóízűt. Lejtőre tettétek az országot, ahonnan nagyon nehéz (ha nem lehetetlen) visszanavigálni egy olyan ösvényre, ahol a bármiféle faji, etnikai, nemzetiségi stb. megkülönböztetés roppant kínosnak számít. Nagyon nehéz lesz (ha nem lehetetlen) visszamászni Európába.

Már ha egyáltalán akartok. Mert ugyebár már ez sem bizonyos...

Címkék: erőszak etika morál magyar ugar hányinger hungarisztán debilek gerinctelen tisztességtelenség közgondolkodás

22 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://hungarisztan.blog.hu/api/trackback/id/tr922847423

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A teljes, kendőzetlen igazság Gyöngyöspatáról! 2011.04.24. 23:38:14

Mindenki minden dőreséget összeírt már erről a gyöngyöspatai helyzetről, még arról is megjelent egy közlemény, hogy nincs is helyzet, illetve hogy mégis van, bemondta a híradó is, hogy semmi baj, épül, szépül az ország, egymillió fogorvos országa leszü...

Trackback: Akármilyen Gárda: Csak megy és megy és megy 2011.04.22. 15:12:38

A magyar törvények jelentős részéről közismert, hogy csak annyira érvényesek, amennyire a népesség jámborabb hányada betartani hajlandó őket. Bár lértejöttéért, és sikeréért szurkolunk, ezért is fejeztük ki korábban kételyeinket, hogy egy szigorú dohán...

Trackback: Irodalmi ajánló: Feleségverseny 2011.04.22. 14:05:22

Olvasva a mai híreket, egyre inkább úgy tűnik, hogy Spiró 2009-es regénye nem egy gyilkos szatíra, hanem egyszerűen csak jóslat. Aki olvasta, tudja miért mondom ezt, aki meg nem, annak ajánlom, pótolja.Hasznára válhat.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hhh. 2011.04.22. 23:19:52

én meg remélem, utolsó.
mi köze ennek a kereszténységhez?
hosszú hétvége van. a kedves posztíró meg azt nem veszi észre, hogy itt már 2-3 éve bizonyos körök azon munkálkodnak, hogy etnikai alapú polgárháborút robbantsanak ki. és nem Vona-ék azok...amit ők csinálnak, az csak egy korlátolt, nem túl átgondolt reakció.
cigánygyilkosságok: ha kicsit is figyeled a híreket, a titkosrendőrség nyakig benne van.
romák "menekítik" magukat? dehogy...amerikai üzletember pénzén utaznak. a sajtó pedig igyekszik minél meghatóbb képeket közölni...
szóval ehhez a "keresztény" Magyarországnak SEMMI köze. ha akár egy pofon elcsattant volna, akkor mondhatnál ilyeneket. esetleg.
itt mások keverik a levest.

hungarisztan 2011.04.23. 01:22:02

Nem hiszek az összeesküvés-elméletekben, amíg van egyszerűbb és hihetőbb magyarázat.
Márpedig ezt a történetet nehéz lenne tovább egyszerűsíteni: itt egy komplett társadalom ámítja magát azzal folytatólagosan, hogy a probléma mindig valami más, külső forrásból jön: cigányok, zsidók, buzik stb. Kvázi ha "ezeket" eliminálnánk, betiltanánk stb., akkor minden problémánk megoldódna. Hát nem.
A butaság változatlan maradna, legfeljebb új ellenségképet kéne generálni. Csakhogy a gyűlölködés nemhogy GDP-t nem termel, de még soha semelyik országot nem húzta ki a szarból.
Itt buta, sunyi férgek próbálják másra kenni a szoárét és "revansot" venni rajtuk, ennyi a történet, nem több.

Amúgy nem hallom az olyannyira "keresztény" Magyarországot tiltakozni. Sunyít mindenki ezerrel, aki meg nem, azt mocskosliberálisozzák meg árulózzák ezerrel.
Szerintem már most is késő, nemhogy ha még pofonok is csattannának. (Amúgy konkrétan golyók loccsantották szét emberek fejét, jó reggelt.) Milíciák szerveződnek az államhatalommal párhuzamosan? Hát hol élünk, vazze? Nooormááális?

Chuck No Risk 2011.04.23. 07:53:46

Nem hiszem el hogy egy nyomorék blog sem foglalkozik soha az okkal, csak az okozat miatt nyavíkolnak állandóan . "hát ezt így nem lehet, hát ezt így nem lehet , hát ezt így nem lehet ....." blablablabla. Hogy lehet ? Megoldás ? Azt soha nem ír egyik sem....

Bloberf 2011.04.23. 09:18:57

Chuckyval egyet kell érteni. Ez olyan mint egy filmkritika ahol a kritikus nem látta a film elejét és nem is érdekli mi törtánt.
Talán kicsit óvatosabban a kereszténység belekeverésével mert, mivel a meggyilkoltak között idösek is vannak valószinüleg ök is keresztények voltak. Itt valószinüleg az a nagy de sökak által elhallgatott problémának, hogy elöször mindig a bün van és minden ami ezután jön az a következmény. A keresztények is csak emberek. Judás elárulta Jézust, Péter megtagadta. Ha egy keresztény olvassa, hogy felebarátját agyonverték, furcsa lenne ha a gyilkosok pártjára állna.
Igaz az sem jó ha néhány bünözö miatt egész népcsoportot üldöznek de azért az is nevetséges ha valahol 10 cigánycsalád él vagy 300, 500 mindenhol a bünözésért 2-3 család a felelös.
Igen a gárda menetel de az a borzalmasan nagy "félelem" a cigányság részéröl egy nagyon eltúlzott propaganda fogás.

Bloberf 2011.04.23. 09:38:25

Természetesen a megoldás, feltehetöen a mélyszegénység megszüntetése. Igen ám de az ország lehetöségei nagyon behatároltak ezért ez nagyon hosszú folyamat lenne. Száz év? Még több? Talán jó kommunista gyakorlat szerint a javak újra felosztása? Ez egy gyors megoldása a gondoknak. Itt az a probléma, hogy a mai világban már lehetetlen lenne ilyent csinálni. Nem beszélve arról, hogy a kommunista példa is megmutatta amint a fönökök meggazdagodtak már osztogatásról szó sem lehetett. Tehát akkor mit lehet tenni? Itt ugye arról nem szabad elfelejtkezni, hogy az emberek a jelenben élnek. Emberek akiknek ugyanolyan joguk van a viszonylagos nyugodt, biztonságos élethez mint társaiknak akik a Rózsadombon és hasonló helyeken laknak. A sok blogiró ha erre forditana több energiát akkor ki tudja?

Neurotic 2011.04.23. 11:51:22

kedves posztíró, menyi a rettegési órabéred?
melyik párt szélsőjobb ma kis hazánkban?

H Stahl 2011.04.23. 13:28:44

@hungarisztan:
"Amúgy nem hallom az olyannyira "keresztény" Magyarországot tiltakozni."

Ahogy nem hallhatod a helyieket nyilatkozni, csak a cigányokat!

Pár éve Budapesten élek és így már megértem a bérrettegőket. Ha meglát egy cigány csapatot egy ház előtt ordibálni, átmegy az utca másik oldalára. Vagy elfordítja a fejét, ablakot fel, klíma bekapcsol, slussz. Metrón, villamoson, meghúzza magát, nem néz rájuk.
Így nem lehet felfogni, mi van vidéken. Nem tudsz átmenni az utca másik oldalára, nem tudod elfordítani a fejed, mert ismernek, Te is őket, név szerint, tudod, melyik hányszor ült, kiket ölt meg (most vidéken vagyok a szüleimnél és a 3. szomszéd ház előtt egy 2x-es gyilkosnak köszönök előre minden nap, nehogy megsértődjön a kis család). Látod, ahogy a 16 éves cigány gyerek bottal ügyel a tolószékes csicskára, aki majd kiesik a kerekesszékből, de gyomlálnia kell, mert ha nem, nagyon megverik.
Ők azok: www.szoljon.hu/jasz-nagykun-szolnok/kozelet/csicskaztatok-rendorseg-1-0-es-minden-megy-tovabb-312756
Illetve: www.szoljon.hu/jasz-nagykun-szolnok/kozelet/tompa-bicskaval-nyiszalta-percekig-a-nyakat-mire-meghalt-263648

Ezt nemcsak Budapestről, de bármelyik nagyobb városból sem lehet megérteni. Ha látnád, mi folyik itt, azt mondanád, "Ilyen nincs! Lehetetlen, hogy Magyarországon ilyen megtörténhet!" meg "Hívni kell a rendőrséget!"- aztán egyszerűen csak nem jönnek, stb.
Én nem libsizek, mert a tapasztalat hiányában való ítélkezés nem pártfüggő. Én viszont tapasztalok, és lassan rászánom magam, hogy felvegyek valami terepszínűt!

hungarisztan 2011.04.24. 14:42:15

@Neurotic: Azt én csak nagyon szeretném, ha bárki is fizetne nekem azért, amiket írok.

Ha te (bér)rettegésnek tartod azt, ha valaki azt mondja, ez így nem mehet tovább, lelked rajta. Majd szégyenkezem helyetted is, ha már neked nem csípi a szemed, hogy műveletlen, primitív emberek rendőrösdit meg hadseregesdit játszanak, aztán ha úgy tetszik nekik, és a táborozás már nem elég, akkor majd embervadászatot tartanak, mert az izgibb (a példáért ugyebár nem kell messzire menni), és azt hiszik, megoldanak valami problémát. Hát, ha valamit egyáltalán csinálnak a Hungarisztán nevű problémaheggyel, akkor csak mélyítik.
Ha meg véletlenül felelősségre vonják őket, hogy mégis hogyan képzelik ezt, akkor jön a gerinctelen sunyítás, hogy ők nem is csinálnak semmit, teljesen véletlen öltöznek egyenruhába, sőt, az nem is egyenruha, csak szeretik a terepszín, a fekete és az árpádsáv variációit, tulajdonképpen ők csak hazaszeretetre nevelnek, meg különben is, a vasárnapi iskola hozzájuk képest maga az őrjöngő agresszió, ők nem cigányellenesek, nem zsidóellenesek, nem melegellenesek, mert van cigány/zsidó/meleg haverjuk bizonyisten, és hát csak a liberálbolsevista sajtó ármánykodása állítja be őket, ma született bárányokat rossz fényben.
Mert tökös, gerinces egy sincs közöttük, amelyik azt mondaná: igen, mi azért oktatunk fegyver nélküli és fegyveres támadási módozatokat, hogy adott esetben élni lehessen vele, ha nekünk valaki nem tetszik. A történet ugyanis erről szól, csak így már nem szabadságharcos a kiscsávó, hanem köztörvényes bűnöző. Az meg azért nem annyira cool. Nem véletlen, hogy egyenes gerinccel egyik sem vállalja fel.
Védhető ugyan még mindig nem lenne, de legalább már nem a szokásos beszari, kétkulacsos, gerinctelen játszadozás menne: táborvezetőként én vagyok a gyilkolást oktató faszagyerek, az őrszobán meg azt bizonygatom, hogy tulajdonképpen csak sakkozni akarom tanítani a kölyköket, hogy fejlődjön az IQ-juk. Csak gratulálni tudok az ilyen moralitással egyetértőknek, ez már valami, erre érdemes feknézni, ezt érdemes oktatni, ebből érdemes tábort meg mozgalmat faragni. Valódi magyar érték a gerinc hiánya!

A (bér)rettegésről még annyit, hogy a butaság még nem fog mentesíteni attól, hogy majd egyszer te rettegjél. Ha tanultál volna egy pici történelmet, tudhatnád, hogy ezek a dolgok így mennek: ha az elején nem húzod be a kéziféket, a vége nagyon durva lesz. És a végén már nem te fogsz szelektálni, hogy ki álljon a bráner rossz oldalán, mert ezek a fiúk nem az agykapacitásukról nevezetesek: egy másodperc alatt ugyanúgy meg tudják utálni a „szemüveges értelmiségit” vagy a „kulák parasztot” vagy a „büdös pestit”, mint ahogy most utálnak mindenki mást, aki nem velük egy követ fúj.
Na, majd akkor rettegsz magadért meg a családodért, ha történetesen valaki utálnivaló kuláknak, pestinek vagy szemüvegesnek talál. Csak akkor már kurva késő lesz.

hungarisztan 2011.04.24. 14:44:24

@Chuck No Risk, @Bloberf, meg az egyetértők:
Majd ha tizedannyival, egye fene, ezredannyival megfizetnek érte, mint amennyit a területileg illetékes elvtársak ellopnak a minisztériumokban és egyéb elfekvő tanulmánygyárakban, akkor majd elmondom az ötleteimet. Addig coki.

hungarisztan 2011.04.24. 15:05:04

@H Stahl: Hagyjál már ezzel a rossz dumával. Annak idején a IX. kerületi gettó szívébe jártam gimibe, a kis purdék rendszeresen – merő viccből – kővel hajigáltak, amint a bejáraton kiléptem, a nagyobbak meg a felkaromon nyomták el a cigit, mert képzeld el, át tudtak jönni az utcának arra az oldalára, ahol ki akartam kerülni őket, és kenutáborban is volt rá példa, hogy evezőlapáttal tudtuk csak elzavarni a sátrak körül ólálkodó galerit. Rokonság miatt azóta is járok rendszeresen vidéken, valószínűleg olyan helyeken, amiről még csak nem is álmodnál. Szóval te nekem ne magyarázd, hogy „mert aki nem látja, az könnyen szövegel”, mert ez egy nagyon álszent, hipokrita duma, a saját lelkiismeretedet akarod nyugtatgatni, hogy miért is legitim az erőszak. Lófaszt legitim.
Erőszak erőszakot szül – olyan nehéz ezt megérteni? Polgárháború kell, vazze?
Nehéz dolog, ha a kés helyett az agyad kell használni, de állítólag kifizetődőbb.
Csak egy pillanatra játssz el a gondolattal, vajon mit oldana meg egy olyan szituáció, ahol bizonyos kisebbségeket (tudjuk kiket, thanx to jobber hülyegyerekek) eliminálnak a jelen magyar társadalomból: megoldaná a problémákat? Lófaszt.
A helyzet ugyanis az, hogy az ország összes cigója által elkövetett vagyoni bűncselekményt összeadod, akkor sem kapod meg a töredékét sem annak, amit a politikusok, „vállalkozók” és egyéb fehérgalléros bűnözők kivesznek a zsebedből.
Szánalmas látszatbohóckodás másra kenni a szoárét. A bűnözők köztünk vannak, bőrszínre való tekintet nélkül.
Az egyetlen, amit egy bűnbaknak kikiáltott kisebbség kiirtásával el lehet érni, az az, hogy bűnbak nélkül maradna a segghülye árpádsávos – kénytelen lenne újakat keresni, akik miatt mégsem úgy megy a szekér, ahogyan szeretné. Találni persze lehet – csak nehogy egyszer téged találjanak meg.

Aki azt bírja gondolni, hogy a hatalom gyakorlását függetleníteni lehet az államtól (márpedig aki a masírozásban, egyenruhás megfélemlítésben, privát milíciákban látja a megoldást, az ezt teszi), az valami egészen elképesztően buta. Ez ugyanis semmi mást nem szül, mint káoszt, erőszakot, vért, halált, nyomort.
Ha nem tudnád: van neked egy szerződésed az állammal, hogy te fizetsz neki egy csomó zsét, cserébe ő majd jól megvéd tőle, hogy nyiszatolják a nyakadat nemkívánatos személyek. Nem teljesíti az állam a szerződés ráeső részét? Ez így van. De te sem. Például fizetsz paraszolvenciát, nem kérsz számlát a vízvezetékszerelőtől, jattolsz a Volán sofőrnek az olcsóbb zsugáért, és megválasztod ugyanazt a bandát újra és újra, amelyik 22 év alatt immáron vagy 5x lopta szét az országot (és a te zsebedet), cserébe kísérletet sem tett rá, hogy megoldja a problémáidat, cigányok, bűnözés inkluzíve.

Az a következtetés azonban, hogy hát akkor nincs más megoldás, mint az önbíráskodás, teljességgel téves.
A példák adottak: szét lehet nézni a világban, ki hogyan csinálja. Hogy az nekünk nem jó, mert a magyarok kivételes nép? Ja, az más. Akkor szopjatok, vazze. Gyilkolásszátok egymást, legyen cigány-nem cigány, majd zsidó-nem zsidó, majd meleg-nem meleg polgárháború. Irtsatok ki mindenkit, aki nem lép egyszerre, majd meglátjuk, hova vezet mindez. Én szóltam.
(Nem fogom itthon megvárni a végkifejletet.)

nyehehe 2011.04.25. 12:47:49

"A példák adottak: szét lehet nézni a világban, ki hogyan csinálja. "

Kitoloncolás(francia), gettóba zárás(olasz), vízumkényszer(kanada), falépítés(csehország), önbiráskodás(erdély). Tényleg csak szét kell nézni :-)

hungarisztan 2011.04.25. 15:57:11

@nyehehe: Aha, valószínű, hogy véletlenül sem eseti példákat ragadsz ki, hanem így kezelik a problémát általános szinten.

Most meggyőztél, tényleg az önbíráskodás az egyetlen járható út. Hiszen minden vezető nemzet ezt csinálja, nem igaz? De jó is élni olyan államokban!

notinlist 2011.04.27. 10:13:52

@hungarisztan

Hasonlóan hozzád nem vagyok szélsőjobb, szélsőbal, diktatúrapárti és individualizmus párti sem, csak megpróbálok jól látni.

A barikádTV (ami kimondottan jobbos) csinált egy riportműsort, amiben saját kommentárt nem adott, csak megkérdezte Gyöngyöspatán az embereket és a polgármestert. Nem trükkös, válasz szájba adós módon. Sőt! Szinte nem is kérdezett, csak hallgatott. Ez a videó még a balhé előttről van.

barikádTV: "Cigányterror" - Heves megye a polgárháború szélén áll
www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=zc-YJww4huM

Persze a Véderő megjelenése, mint "megoldás" eléggé bugyuta volt.

hungarisztan 2011.04.27. 15:37:46

"Heves megye a polgárháború szélén áll"
Erről van szó.

Én nem azt állítom, hogy nincs eltúlozva a médiahiszti. Azt sem állítom, hogy a roma társadalom egy jelentős részével ne lennének integrációs problémák.
Mindössze 2 dolgot állítok:
1) Nem látok sok különbséget a cigány és a nem cigány bűnözés között. Engem a kigyúrt szekrény kopaszgyerek (vagy éppenséggel a tökig feketébe és árpádsávba öltözött csorda) ugyanúgy ne terrorizáljon, mint a karókkal támadó roma család. Semmiben nem különbek ugyanis – ezt legfeljebb ők szeretik gondolni magukról.
Utóbbiak ellen pont ugyanolyan vehemenciával lehetne Gárdaellenes Gárdát szervezni – mégsem állapot, hogy ezek a gerinctelenek (is) tönkreteszik a hazámat.
2) Ha erőszakra erőszakkal reagál a társadalom, abból nem fog jó kisülni.

Ezt a két dolgot kéne felfognia a sok „bérrettegéssel” dobálódzónak.
Lehetne persze még finomítani, hogy vajh milyen problémamegoldó képességei lehetnek egy általános iskola 4. osztályának a szintjén (sem) álló gárda/egylet/mittudoménmicsoda tagnak, és vajh tényleg megéri-e őket bátorítani tevőlegesen vagy hallgatólagosan.
De minek. Aki azt állítja, hogy tán más megoldások után kéne nézni, mert nem jó dolog polgárháborút kirobbantani, az „bérrettegő”, nagyjából ezen a szinten áll a hungarisztáni társadalom nagy része.
Elmeháborodottak.

Vargnatt 2011.10.03. 19:26:48

Hogyhogy nem írsz már egy jó ideje? Pedig asszem volna miről írni, amilyen ámokfutás van most az országban... a kíméletlenül őszinte és agynyitogató írásaid segíthetnének egy kicsit feldolgozni a helyzetet magunkban. Persze megértem, ha úgy érzed néha, hogy fölöslegesen jártatod a szád, és minek bajlódj ezzel. De ezzel Te is csatlakoznál azokhoz, akik szó nélkül tűrik, ami itt folyik, ez pedig nem jellemző rád, szerintem.

hungarisztan 2011.10.05. 22:29:28

@Vargnatt:
Kedves Vargnatt, köszönöm a kedves szavakat, nem sok ilyet kaptam a blogolós pályafutásom alatt. Valóban az az érzésem, hogy fölösleges minden, és éppenséggel a blogos kommentek csak ráerősítettek erre. Lenne mit írnom, persze – de minek és kinek. Aki egyetért, annak minek, mert egyetért. Aki meg nem ért egyet, annak meg pláne minek, mert úgysem tudom meggyőzni.
Az a kisebbik baj, hogy én nem tudok meggyőzni senkit, de nálamnál okosabb és tiszteletre méltóbb embereket is három perc alatt leírnak és bemocskolnak olyan alakok, akikre tíz deka túrót nem bíznék rá – na ez az igazi tragédia. Hogy az emberek nem tudnak disztingválni. Hogy nem tudnak tisztelni. Vagy tudnak, de teljesen félreértik a tisztelet fogalmát – nevezetesen hogy azt ki kell érdemelni. De ezek a polgárok vannak többségben, ők uralják a webes teret is. És bár a mennyiség sosem megy át minőségbe, de a puszta tehetetlenségi erejével maga alá gyűr mindent.
Nagyon nagy bajok vannak itt a fejekben.
Szerintem az, hogy az elmúlt másfél év ellenére még mindig szép számmal vannak, akik csontig benyalnak a jelenlegi kormányzatnak (miképp olyanok is, akik az előző kormányzattal teszik ugyanezt) – nos, ez mindent elárul. A magam részéről feladtam ezzel az országgal, pár hónapon belül – reményeim szerint – végleg elköltözöm.
Örülhet majd a sok hazaárulózó.

Vargnatt 2011.10.11. 02:58:02

@hungarisztan: Nos, sajnálom, hogy így érzel, de teljes mértékben meg tudlak érteni. Azért nekem még hiányozni fognak az írásaid. Remélem, új lakóhelyeden megtalálod majd a számításod, sok sikert kívánok hozzá! Esetleg nyithatnál arról is blogot, hogy a választott országodban hogyan működnek a dolgok, hogy tanulhassunk belőle. Egyébiránt én is tervezek némileg nyugatabbra költözni, de nekem még beletelik néhány évbe, mire konkretizálódik ez a dolog.

Köszönöm eddigi cikkeidet, és minden jót a továbbiakban!

Szerintem nagyon jól csinálta a Tibi 2011.10.24. 08:54:35

Nem ártana átformálni a blog címét: Magyarország, én nem szeretlek.

Talán kicsit őszintébb lenne. Talán kicsit komolyabban venném. Ennyi. Röviden.

hungarisztan 2011.10.24. 12:54:23

@Szerintem nagyon jól csinálta a Tibi:
Ezt úgy nevezik, hogy irónia. Nem egy bonyolult dolog, általános iskola hetedikes tananyag irodalomból, de van, aki már korábban elsajátítja.
És igen, igazad van: nem szeretem ami itt folyik. Egybiteseknek lehet hazaárulózni.

Ennyi. Röviden.

Opus Pocus 2012.12.21. 12:14:24

@hungarisztan:
"Amúgy nem hallom az olyannyira "keresztény" Magyarországot tiltakozni. Sunyít mindenki ezerrel"

Senkinek sem tűnik fel, hogy az ország egészének herótja van ezektől a kisebbségektől? Ha ártatlanul is öltek meg valakiket, nem éri el az ingerküszöböt, az együttérzést, mert 9 millió ember ha tehetné, egy tollvonással szabadulna meg az érintett kisebbségtől.
Azért az sem a véletlen műve, hogy '44-ben zenekarral búcsúztatták a vagonokra rakott embereket.

hungarisztan 2012.12.21. 19:43:26

@Hekus:
Nem az a kérdés, hogy van-e probléma bizonyos magatartásformákkal, amelyek részben köthetőek például a magyarországi roma kisebbséghez. A fennálló problémákat kezelni kell, nem kétséges.
A kérdés az, hogy az ún. „radikális megoldások” segítenek-e benne, hogy élhetőbb, jobb társadalmunk legyen. Ha már magunktól nem tudjuk rá a tagadó választ csípőből, akkor meg lehet nézni legalább a történelmet: segített-e a magyar társadalomnak bármiben is a „zenekarral búcsúztatott” kisebbségek deportálása, módszeres irtása? Hát nem hogy nem segített, de még ártott is, mégpedig nem keveset. Ami persze nem a véletlen műve: olyan társadalom, amelyik bizonyos – önmagukban ártatlan és részben befolyásolhatatlan – identitásképző elemek (nem, nyelv, szexuális orientáció, vallás, nemzeti és/vagy etnikai hovatartozás stb.) alapján ítél meg komplett embercsoportokat, és ezek alapján stigmatizál/büntet kollektíve, nos, az a társadalom valahova az őskor peremére van belőve agyilag, mélyen az állatok szintje alá. Ahol zenével éltetik a polgártársaik halálba küldését, ott valami nagyon nagy baj van a fejekben.
Ha erre most is van igény, akkor annyival rosszabb a helyzet, hogy a magyar társadalom még csak nem is tanult a nem is olyan régi hibájából.
Pedig nem olyan nehéz végiggondolni, hova vezet, ha egy társadalom hagyja, hogy a politikusai megosszák őket: ma a zsidókat/cigányokat/homoszexuálisokat (stb.) deportáljuk/öljük meg, mert ők vannak bűnbaknak kikiáltva, holnap meg talán a szemüvegeseket, vagy kék pulóvert viselőket, vagy diplomával rendelkezőket (vagy nem rendelkezőket), mert elfogytak a zsidók/cigányok/homoszexuálisok... Értelme ezeknek is pont ugyanaz. És pont ugyanazt az érvelést meg lehet teremteni mellettük: lehet beszélni szemüvegesbűnözésről, kékpulóveresbűnözésről, diplomásbűnözésről stb.
Ha figyelmesen nézünk, nem is állunk ettől annyira messze: még a szélsőjobboldaliaknál moderáltabb eszmefuttatások is rendszeresen újabb és újabb bűnbakokat kreálnak; hol a rendvédelmi erőket, hol a bankárokat, hol a tanárokat, hol a diákokat, hol a nyugdíjasokat, hol a devizahiteleseket, hol az orvosokat, hol a romkocsmákban filozofáló bölcsészeket – s a sor korántsem teljes.
Vajon mennyire érett az az ország, amelyik eltűri, hogy minden nap más „felelősöket” találjon a kormányzata? Az a kormányzat, melynek a feladata a polgárainak a SZOLGÁLATA lenne, nem pedig bűnbakká alacsonyítása?
Veszélyes játék ez, és az eredmény tisztán látható: mindent átható gyűlölködés – az esetek túlnyomó többségében különösebb ok nélkül. Jó ez nekünk?

Nem tudok mást mondani, mint hogy elég nagy bajban van az ország, ahol ártatlan emberek megölése nem éri el az ingerküszöböt. Ott ugyanis holnap te kerülhetsz sorra, ha a többi bűnbak már elfogyott.

Baj van a cigánysággal (legalábbis egy részükkel)? Megoldást kell rá találni. Civilizált, kultúremberhez méltót. Ugyanakkor látni kell, hogy a cigánysággal takarózás milyen egyéb problémákat takar el, és azzal is foglalkozni kell.
Minden más ugyanis csak a probléma súlyosbítása.

Feketébe öltözni a hülye is tud. Masírozni is. Ha puskát adsz a kezébe, még lőni is tud.
Csak hát az agresszió, jelen esetben például ártatlan emberek lelövése, a legritkább esetben szokott pozitív össztársadalmi változásokat elindítani. Polgárháborút esetleg. Az megoldás?
süti beállítások módosítása