HTML

Hungarisztán

Etika, morál és ezek hiánya. Média, közélet, politika, és ezek csődje. Egybites userek, debilek, trollok, droidok, kézivezéreltek és egyéb állatfajok. Magyarország, én így szeretlek!

Friss topikok

Tóth Vera bocsánatot kért – miért hír ez?

hungarisztan 2009.10.09. 11:56

Azt írja a zújság, hogy Tóth Vera bocsánatot kért, amiért a személyes Facebook oldalán kifakadt, hogy a média (ahogy hangsúlyozta: globálisan a magyar média, és véletlenül sem a TV2) milyen alakokat futtat már. Konkrétan gengsztereket és egyéb köztörvényeseket.
Miért hír ez?

Most egy pillanatig felejtsük el, hogy kicsoda az a bizonyos "tévét nem néző" Tóth Vera maga is, s koncentráljunk csupán arra, hogy mit mondott e némber. Ha lefordítom magyarból magyarba, akkor bárhogy számolom, mindig az jön ki, hogy bocsánatot kér, amiért a köztörvényes bűnözőket köztörvényes bűnözőknek nevezte a baráti körében, továbbá bocsánatot kér, amiért botrányosnak, avagy minden határon túlmenőnek tartotta, hogy az egyik kereskelmi csatorna (bár mint tudjuk, nem úgy értette, hanem globálisan, az egész magyar médiára) ilyeneket futtat.

Én megértem, hogy most be van szarva, vajon mikor küld neki levágott lófejet a Tasnádi. Ha nagyon jóindulatú akarok lenni, még azt is elhiszem, hogy nem konkrétan a saját mellőzöttsége miatt fúrja az inkriminált műsor valóban elit társaságát.
Mindazonáltal az valami médiatörténeti gyönyörűség, amint egyszerre próbálja eltávolítani önnön (maradék) gerincét, benyalni tövig a TV2-nek (hátha sikerül kiengesztelnie őket és odaengedik még valaha a zsíros bödönhöz) s megúszni a pofijának kénsavfürdős szépészeti kezelését.

Kedves Vera, bocsánatot nem azért kellett volna kérnie, amiért kért. Ha már egyszer józanul nem meri felvállalni azt az amúgy kevéssé vitatható tényt és morális álláspontot, ami egy kevésbé tiszta állapotában véletlenül és csodával határos módon kicsúszott Önből.
Ellenberger a hányingerünk fő okozója (s a bocsánatkérés inkább ezért lenne helytálló) az, hogy úgy véli, Önnek mentegetőznie kell, amiért ezegyszer nem szervilisen bazsalygó, gerinctelen, debil médiaidióta volt. Szerencsére a világ rendje helyreállt.

Címkék: média hányinger gerinctelen köztörvényes

1 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://hungarisztan.blog.hu/api/trackback/id/tr941438483

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Én meg csak robbantgatom itt a vonatokat... Mea culpa!(Avagy a kommentelésről és moderálásról) 2009.11.17. 13:46:38

Tisztelt Olvasó,Sorry vagyok, de roppantmód. Az történt, hogy kezdő vagyok a blogolásban (ím, a magyarázat az egyelőre láma designra is), és abban a boldog tévhitben éltem, hogy áradhatnak a kommentek korlátlanul, legfeljebb majd utólag húzom azokat, a...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2009.11.14. 14:08:40

Egyetértek. Már csak az a kérdés, hogy miért került ez az írás a címlapra egy olyan lapban, ahol Bede Márton a szerkesztő.
Ebből a címlapra kerülésből az következik, hogy Bede kívánatosnak tartja, az ingoványos értelmezést ebbe az irányba terelgetni.
Ha nem olvastam volna a kommentelőkről írtakat is, biztos bátrabban szőném az összeesküvéselméletem.
Már csak azért is, mert ez a lap még az olvasói rovatát is szerkesztői írásokkal tömi tele.
Egy szokásos hülye kommentelő
süti beállítások módosítása