HTML

Hungarisztán

Etika, morál és ezek hiánya. Média, közélet, politika, és ezek csődje. Egybites userek, debilek, trollok, droidok, kézivezéreltek és egyéb állatfajok. Magyarország, én így szeretlek!

Friss topikok

Hungarisztáni agyhalott-rövidek a közelmúltból II.

hungarisztan 2010.01.19. 15:46

Van az indexnek egy rovata, ahol rendszertelen időközönként Joób Sándor mondja meg a tényeket és egyéb annak látszó ojjektumokat jól. Mármint csokorba szedi az egy-egy téma köré jegecesedő nyilatkozatokat, kontrákat, rekontrákat, szub-, hirs- és mordkontrákat, valamint Fedák Sárit személyesen. Joób ezeket jól összerázza, és úgy tálalja, hogy közben direktben igyexik nem véleményt mondani, mert hát ő egy ilyen gáncsnélküli lovag, a jelek szerint hisz a liberális újságírásban, miszerint ha ütköztetjük x-et, y-t és z-t (esetleg továbbá mínusz x-et, mínusz y-t és mínusz z-t), akkor a Nagyműveltségű Nyájas Olvasó majd kimazsolázza magának, hogy ki állította a tutti frankót, a többiről meg jól megyjegyzi az ő memóriájával, hogy nemtelen hazug. Hát, a gyakorlatból ismerjük, hogy ez saccperkábé mennyire üzemképes, de most nem erre akarok kilyukadni.

Történt, hogy Joób úr – bár nem a rovaton belül jelentette meg – ismét fabrikált egy szájbarágást, ezúttal a BKV sztrájk idején szárnyra kapott pletykákból, urbánus legendákból és egyéb népszerű műfajokból. Most attól tekintsünk el nagyvonalúan, hogy kábé több, javarészt általa feltett kérdést hagyott megválaszolatlanul, mint amennyit megválaszolt, mert valahogy talán be tudom majd tölteni a tátongó űrt tudásra szomjúhozó elmémben. Koncentráljunk viszont egy sajnos méltatlanul elsüllyedt, ámbátor igen kiváló (minden irónia nélkül mondom) párhuzamra, ami mindenképpen figyelemreméltó (lett volna), még ha kissé demagóg módon húzta is elő (de hát miért pont ő ne legyen az, ha a politikusoknak szabad, meg jó ügy érdekében, meg különben is, az vesse rá az első követ, aki ..., ugyebár).

Szóval, Joób úr arra az összehasonlításra jutott, hogy 2009-ben egy BKV sofőr (igaz, mindenféle pótlékkal és juttatással egyetemben) átlagosan havi nettó 197491 forint bevételhez jutott, míg ezzel szemben egy közoktatásban dolgozó tanár hasonló paraméterekkel (azaz minden nem-bérjellegű juttatást beleszámolva) átlagosan havi nettó 166ezer forintot vitt haza.

Nos, hagyok egy kis időt a fönti két adat emésztgetésére. És kivételesen én sem írok semmiféle véleményt hozzá, se demagógot, se mást, mert akinek ez nem szúrja a szemét, annak úgyis fölösleges lenne, a többinek meg minek.

Címkék: politika bkv tanárok magyar ugar hányinger hungarisztán értékválság társadalmi elismertség

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hungarisztan.blog.hu/api/trackback/id/tr111684891

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása