HTML

Hungarisztán

Etika, morál és ezek hiánya. Média, közélet, politika, és ezek csődje. Egybites userek, debilek, trollok, droidok, kézivezéreltek és egyéb állatfajok. Magyarország, én így szeretlek!

Friss topikok

Hungarisztáni agyhalott-rövidek a közelmúltból III.

hungarisztan 2010.01.19. 16:42

A csapból is az folyik, hogy ajaj, baj van a magát ma született bárányként pozicionáló, amúgy főként elszámoltatást, a politikai/gazdasági élet megtisztítását követelő és hirdető párttal, merthogy nem számolt el a pártpénzekkel 2003 óta.

A fő probléma nem azzal van, hogy nem számolt el. Láttunk mi már ilyet sokkal nagyobb nagyságrendben is, sőt, mást sem látunk, csak ezt. Rendes magyar ilyen szenzációra fel sem kapja már a fejét, hiszen ez tulajdonképpen nem is hír. Hír az lenne (igaz, az valóban világrengető!), ha valamelyik párt elszámolt volna. Mármint úgy rendesen, nem csak úgy kamuból.

A fő probléma még csak nem is azzal van, hogy az emlegetett párt nem tartja magát összeférhetetlennek saját magával. A magyar erkölcs egyedüli letéteményeseként definiálván önmagát mondjuk szemet szúrhatna neki egy s más, de a húsosfazékhoz navigálás kellős közepette nem várhatjuk el tőlük, hogy kollektív harakirit kövessenek el egy ilyen kis marginális affair miatt. Hiszen ők attól még erkölcsösek, akárki meglássa – hiszen ezt mondják magukról már mióta! Bolond, aki nem hiszi. A saját háztájon még akad sepergetnivaló, de az országot biza seperc alatt rendbetennék, kisdobos becsszó. (Ja, az nem, mert komenyista találmány. Hát akkor igazmagyari becsszó, annak már csak hiszöl, nem?)

Hagyjuk tehát a pártot, mert az igazi problémát nem a jól érthető indokokból elkövetett parasztvakításokat szajkózó vezetőség jelenti, hanem a kézivezérelt, az ÉS logikai operátor használatáig el nem jutó hívek, akikkel nagyjából a következő morális szintű diskurzusokat lehet lefolytatni bármelyik tetszőleges online és offline fórumon:

– No, szép kis firma ez a Vona-banda! Papolnak itt az elszámoltatásról, aztán lám, lám, ők is pont úgy sumákolnak, mint az összes többi.
– Nem is, mert igazából őnekik eddig nem volt támogatottságuk, ezért nem is volt mit ellopniuk. Különben is, minden önkéntesen megy, csak adakozásból és társadalmi munkából tartja fönn magát a párt.
– De hát induló pártként legalább 70milliót kapott kampányolásra, ügyészségi vizsgálatot indítottak ellenük, ez már csak jelent valamit, nem?
– Ó, hát az nagyon érdekes! Pont most, mikor választások! Csak a vak nem látja, hogy zsidó-bolsevik-kommunista-cigány lejáratókampány!
– Nono, azért nem zörög a haraszt, ha a szél nem fújja!
– Ismerjük mi az elfogulatlan igazságszolgáltatást!
– De hát nem éppen a Jobbik akar kíméletlen igazságszolgáltatást, elszámoltatást, sőt, leszámolást? Nem ők hirdetik magukról, hogy ők tiszták? Hogy a legfőbb erényük, hogy nem lopnak/csalnak/hazudnak? Hogy keveredhet a közelükbe ügyészségi vizsgálat mégis, ha egyszer ők annyira tiszták?
– Ármány, lejáratás, hangulatkeltés, mert félnek a hatalomátvételtől, az igazi számonkérés eljövetelétől! Hiszen jól tudjuk, a többi párt mennyivel többet lopott és lop!
– Ebben nincs is vita. A kérdés az, hogy miért tekint magára erkölcsileg kiemelkedőbbnek a Jobbik, ha ugyanazt csinálja, mint a többi párt.
– Nem ugyanazt csinálja, mert nem az államtól lop, hanem csak az adakozók pénzével nem tud elszámolni. Illetve el fog tudni, már dolgoznak rajta.
– Ezekszerint a saját híveit meglophatja a párt, az erkölcsileg helytálló?
– Mocskos liberálbolsevikzsidókapitalisakomenyistafideszes lejáratókampány.
– Az tény, hogy 2003 óta nincs elszámolása a pártnak.
– A többi sokkal többet lop.
– Akkor tehát mégiscsak vannak elszámolásbeli hiányosságok.
– Nem, nincsenek.
– De hát ügyészségi eljárás...
– Szocialistaszadeszesfideszes lejáratókampány. A zsidók és a cigányok tehetnek róla.
– Nem érted? Nem az a fő vitapont, hogy a Jobbik lop-e vagy sem. Az a fő vitapont, hogy hogyan képzeli, hogy azt állítja magáról, hogy ő a magyar erkölcs egyedüli letéteményese, ÉS közben pedig mégsem számol el a pártpénzekkel?
– Az nem érdekes, mert a többi párt sokkal többet lop. Különben meg most jut eszembe, nem is lop, mert igazából őnekik eddig nem volt támogatottságuk, ezért nem is volt mit ellopniuk. Minden önkéntesen megy, csak adakozásból és társadalmi munkából tartja fönn magát a párt.
– ...

Da capo al fine.
Míg az okosabb meg nem unja.

Címkék: politika etika jobbik morál magyar ugar butaság szervilizmus igazságszolgáltatás hányinger hungarisztán debilek vona egybites user

1 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://hungarisztan.blog.hu/api/trackback/id/tr211685036

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Vigyázat netkampány zajlik! 2010.01.21. 12:35:50

  Pier vagyok. 193 cm magas, kék a szemem és szőke a hajam. Szabadidőben sportolok, és a hobbim, hogy virágot szedek neked. Julcsi amióta Interneten keres társat pontosan tudja, hogy az előbbi üzenetet lehet, hogy a szeplős Ödönke írta neki, hunyo...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Attila64 · www.sagaontour.ca 2010.01.19. 21:45:39

Tudod, ez az a bizonyos rókafarok...
süti beállítások módosítása